הדרכה / סדנאות
המטרה : הרחבת האופקים באפשרויות שהזמנים המודרניים מאפשרים לנו הן בחומרי הגלם העומדים לרשותנו והן בשיטות עבוד המזון שהטכנולוגיה מאפשרת לנו.
הדרכות בקבוצות קטנות מיועדות לקבוצות הומוגניות בהן האנשים מעוניינים בתחום ייחודי הנובע מבעיה משותפת (למשל, קבוצה קטנה של חולי סוכרת ) או כאלה שהם בעלי תפיסת עולם משותפת (רוצים להפוך לצמחוניים, למשל).
היתרון בקבוצה הקטנה הוא בכך שניתן לענות ליותר שאלות ספציפיות שאנשים מתמודדים איתן, מה שלא ניתן, למשל, לעשות בהרצאות בפורום גדול או מעורב (מתחומי עיניין שונים).
סדנאות – גם הן בפורום לא גדול עם התמקדות בנושאים מעשיים יותר, כמו למשל :
הכרת חומרי גלם חדשים
מלבד חומרי הגלם המוכרים עוד מימי הסבתות שלנו, דווקא הדרישה למזון בריא יותר, או ספציפי יותר לצרכים תזונתיים מיוחדים, מביאה למדפים מוצרים שפעם אפילו לא חלמנו עליהם. למשל קמח עדשים ורוד, קמח אורז, טפיוקה, דפי אורז למילוי ועוד הרבה הרבה חומרים נוספים שהם בריאים יותר, למשל, מאותו קמח חיטה המוכר לכל.
עריכת קניות מושכלת
היום, בזכות חוק המזון, לכל פריט מזון ארוז שקיים על המדף, מוצמדת תווית המכילה רשימת רכיבים, טבלאות תזונתיות, שם יצרן/יבואן, כתובת ליצירת קשר. כל אלה הם נתונים שיכולים לעזור לנו לקנות מוצר שיש לו "תעודת זהות" ולפי זה לדעת אם מתאים לנו או לא. ואם כבר קנינו והייתה בעיה – יש למי להתלונן. מבחינה תזונתית טבלת הרכיבים היא החשובה ביותר. לא רק שצריך ללמוד לקרא אותה אלא גם להבין במה דברים אמורים.
חשיפה לשיטות עיבוד מזון ובישול
שהטכנולוגיה מאפשרת לנו אותן. יתרונות וחסרונות של כל שיטה והשפעותיה על הערכים התזונתיים של המוצר, על טעמו ועל מראהו.
טיפול ושימור מזון בבית
כדי לקבל את האופטימום מכל חומר גלם שהוא: שטיפה, חיתוך, אחסון, בישול
בלוג
הדרכות וסדנאות
אגוזים, שקדים, גרעינים, דגנים, קיטניות, כיצד להפיק את כל הטוב התזונתי שהם מכילים, לטובתנו.
אגוזים, שקדים, גרעינים, דגנים, קיטניות כיצד להפיק את כל הטוב התזונתי שהם מכילים, לטובתנו. מאז ומעולם, גרעינים, גרגרים, זרעים, אגוזים וקיטניות יבשות שימשו את האדם
דצמבר 4, 2018
אין תגובות