בתקופה האחרונה יש חשיפה עצומה למצבה הגרוע של מערכת הבריאות, והטיפול הגרוע שאנשים חולים מקבלים , לא בגלל הצוותים הרפואיים, אלא בגלל המערכת הרפואית הקורסת.
מאד קל לומר (וזה מה שאומרים) כי המערכת הרפואית לא גדלה במקביל לגידול באוכלוסיה, אבל למה אף אחד לא שואל למה יש כל כך הרבה חולים באוכלוסיה?
האם מישהו נתן פעם דעתו על כך שיש קשר הדוק בין תזונה קלוקלת שהציבור צורך לבין המחלות שהוא לוקה בהן ?
האם מישהו קישר בין הפירות והירקות ,שהציבור אוכל, ובין כמות חומרי ההדברה שהם מפוצצים בהם ? האם מישהו שאל עצמו למה זה גורם ?
רק לאחרונה הופיע מאמר ב – Ynet על ההיתרים שמשרד החקלאות נתן לשימוש בחומרי הדברה מסוכנים, שנאסרו לשימוש בעולם בגלל רעילותם.
איזו חוסר אחריות מפגין משרד החקלאות כלפי האוכלוסיה שתצרוך תוצרת חקלאית זו. הרי חומרי הדברה אלה נכנסים לגוף (שטיפה במים לא תסלק אותם ), לא יוצאים ממנו אלא מצטברים בו והתוצאה היא מחלות קשות.
המוצרים, מתוצרת תעשיות המזון, מלאים בסוכר הפוגע קשות במערכת החיסונית, גורם לדלקות שבעקבותיהן מגיעות המחלות הכרוניות הקשות.
מלאים במלח מזוקק שיש בו רק נתרן וכלור, להבדיל ממלח אוקיינוס המלא במינרלים החשובים מאד לתפקודי הגוף. המלח המזוקק פוגע בתפקודי הגוף כי הוא פוגע במאזן המינרלים.
השמן הארוז בבקבוקי פלסטיק שקופים ומונחים על המדפים המוארים בחנויות, מלא ברדיקלים חופשיים. רדיקלים אלה הם תוצאה של התהליכים להפקת השמן וקלקול מתמשך בחשיפה לאור. הם מעודדים התהוות מצבי דלקת במוח ובגוף המשתמש בהם. חשוב לדעת כי הדלקות הן הבסיס לכל המחלות הכרוניות כמו סוכרת, סרטן, אלצהיימר וכו'.
משקאות הדייאט למיניהם הממותקים בממתיקים תעשיתיים ( סכרין, אספרטם, סוכרלוז וכו') שכל אחד מהם הוא רעל בפני עצמו ( אף לא אחד מהם מקורו ממקור צמחי). כולם נוצרו במקרה במעבדות יצור התרופות, מעבדות לחומרי הדברה , ומעבדות לכימיה אורגנית.
הסלטים המצוננים המכילים חומרי שימור שפוגעים באוכלוסיית חיידקי המעיים. אוכלוסיה זו, כאשר היא חזקה ובריאה, מאפשרת לנו חיים בריאים גופנית ונפשית כאחד.
גם מזון שמקורו מיבולים חקלאיים שעברו הנדסה גנטית (מה שנקרא GMO ) הוא צרה גדולה מאד. היבולים שעברו הנדסה גנטית הם בעיקר, סויה, תירס, סלק סוכר וצמח הליפתית. מהליפתית מייצרים את שמן הקנולה. היום משתמשים גם בלציטין שמקורו מהליפתית במוצרי אפיה כמו ביסקויטים ועוגיות.
ההנדסה הגנטית נעשתה לצמח הליפתית כדי להוריד עד מינימום את החומצה האוריסית שאיפיינה את הצמח המקורי. חומצה זו היא רעל ההגנה הטבעית של הצמח מפני חרקים והיא גם רעילה לאדם. ההנדסה הגנטית סייעה להפוך את השמן מהליפתית לראוי למאכל (בערך).
בעוד שההנדסה הגנטית שנעשתה לסויה, תירס וסלק הסוכר, נועדה להפוך אותם לעמידים בפני החומרים שנועדו להדביר את העשבים השוטים שגדלים בסמוך לצמח החקלאי. עמידות זו עודדה מאד את השימוש במדבירי עשבים.
חומרי הדברה אלה גורמים גם נזק סביבתי קשה בגלל חדירתם לאדמה והרס אוכלוסיית המיקרואורגניזמים מהאדמה. המיקרואורגניזמים מסייעים לצמח לנצל את המינרלים שבאדמה להתפתחותו ולהעשרתו במינרלים וויטמינים שגם משרתים אותנו . ללא חיידקים אלה, הצמח גדל עני בנוטריאנטים, הן לעצמו והן למי שאוכל אותו. מחסור בנוטריאנטים מהתזונה פוגע בנו – נוצרים חסרים תזונתיים ולגוף חסרים אבני בניין לתפקוד תקין. חסרים תזונתיים יכולים לבוא לידי ביטוי כמחלות פיזיות (למשל – אנמיה) וכמחלות נפשיות (דיכאון וחרדות ).
פניה למערכת הבריאות, בתקוה לקבל טיפול למחלות אלו (הנובעות ממזון מעובד או לא טבעי) רק מחריפה את המצב. מערכת הבריאות מנסה לרפא את החולים באמצעות תרופות. התרופות נותנות, אולי, הקלה זמנית בתסמינים אבל הן לא מרפאות ובעצמן גורמות לנזקים רבים נוספים. בין היתר, התרופות "שודדות" מהגוף לא מעט נוטריאנטים (כמו למשל, המטפורמין הניתן לטיפול בסוכרת – פוגע בספיגת ויטמין B12 ועלול להיווצר מחסור בויטמין זה ) ובכך רק מגבירות את מצבי החולי.
התהליך הוא תהליך "דומינו" שבסופו מגיעים לבתי החולים שבעצמם קורסים (מסיבות אחרות לגמרי).
במקום לדרוש ממקבלי ההחלטות לבנות עוד ועוד בתי חולים (שגם אותם צריך להגדיל ולשפר) יש לדרוש לשנות את סדרי העדיפויות ולאפשר לאוכלוסיה לצרוך מזון מזין, נקי ונגיש לכל.
כאשר זה יעשה – תהיה ירידה דרמטית בתחלואה ובאלימות (כן, מזון גרוע גורם לעליה באגרסיביות שמביאה להתנהגות אלימה ופושעת).
זה כמעט נראה חזון אחרית הימים אבל זה בידינו לדרוש זאת מכל מי שמאד מאד רוצה לנהל את המדינה ובעצם את חיינו.
הדבר הבסיסי ביותר הוא לדרוש מדיניות המקדמת תזונה נקיה, מזינה ונגישה לכל.
כל הרוצה להיות אחראי על חיינו פה, צריך לדאוג לנגישות קלה לתזונה מקדמת בריאות ולא לתזונה מקדמת חולי כפי שיש לנו היום.
שיהייה לכולנו בהצלחה.